Olemme nyt Fysios!

Tästä uusille sivuille Fysios.fi 
Tästä vanhoille sivuille 

Huimauskuntoutus

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on huimauksen yleisin syy. Jopa 90% huimauksesta voi johtua korvan tasapainoelimen kaarikäytävissä olevasta ”sakasta”. Huimaus alkaa yleensä nopeasti esim. aamulla ylösnoustessa tai yöllä nukkuma-asennon muutoksesta. Huimaus voi myös alkaa päivällä yhtäkkiä ilman mitään selvää syytä.

Tasapainohäiriön aiheuttajana voi olla suuri joukko häiriöitä, joita keho ei pysty enää kompensoimaan. Näin syntyy huimausoireita. Potilas kokee usein myös eriasteisia häiriöitä silmissä, korvissa tai muussa kehon toiminnassa.

Huimauskuntoutukseen voit tulla ilman lääkärin lähetettä tai lääkärin lähetteellä, jolloin Kela korvaa osan kuntoutuksesta. Fysioterapeutti selvittää helpoilla testeillä, missä kaarikaarikäytävässä häiriö on. Samalla käynnillä potilas saa mukaan kirjalliset kotihoito-ohjeet. Nämä harjoitteet potilas suorittaa itse kotona noin viikon ajan ja usein sovitaan kontrollikäynti. Käytämme testauksessa ja hoidoissa dosentti Tapani Rahkon metodiikkaa.

Huimauskuntoutuksesta saatava apu on usein hyvinkin nopeaa. Huimauspotilailla on monesti myös niska- ja selkävaivoja. Niiden ongelmien hoito on helpompi suorittaa huimausoireiden loputtua. Jos oireet ovat voimakkaat ja potilaalla esiintyy kovaa pahoinvointia, päänsärkyä tai tajuttomuutta on syytä hakeutua heti päivystävälle lääkärille.

Asentohoitomanööveerit vaikuttavat myös lukunopeuteen, ja harjoitteet voivat auttaa merkittävästi lukihäiriöissä. Soita ja varaa aika testaukseen.

   Ajanvaraus

Varaa aika netistä


KOTKA

010 2377041

044-3182222 (hammaslääkärit)

 

KARHULA

010 2377042

jari.rantala(ät)fysios.fi

Neljäs Nikama

Puutarhakatu 15, 48100 Kotka

Karhulantie 36, 48600 Karhula